fbpx

Zásady ochrany osobných údajov

Zaobchádzanie a spracovávanie údajov sa riadi Všeobecným nariadením o ochrane údajov (ďalej ako „GDPR“), Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 a ostatnými právnymi predpismi platnými na území SR.

Zásady ochrany osobných údajov platia pre tieto webové stránky t.j. https://www.zooplus.sk.

Táto webová stránka môže obsahovať prepojenia na webové stránky iných poskytovateľov, na ktoré sa toto prehlásenie nevzťahuje. Prečítajte si prosím pozorne zásady ochrany osobných údajov stránky, ktorú chcete navštíviť.

Prevádzkovateľ

Prevádzkovateľ sa riadi Všeobecným nariadením o ochrane údajov (ďalej ako „GDPR“), Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 a ostatnými právnymi predpismi platnými na území SR (ďalej len „Zákon“). Prevádzkovateľom je spoločnosť MVDr. Anton Jasenovec ZOO-PLUS, IČO:32356889, so sídlom Nemocničná 4, 927 01 Šaľa  (ďalej len: „prevádzkovateľ“).

Kontaktné údaje prevádzkovateľa sú:

Názov spoločnosti: MVDr. Anton Jasenovec ZOO-PLUS

Adresa: Nemocničná 4, 927 01 Šaľa

E-mail: info@zooplus.sk

Aké osobné údaje (a údaje ako také) zbierame (spracúvame) a načo ich potrebujeme

Všeobecné údaje o používateľoch webových stránok

Žiadosti

na cenové ponuky a dopyty z webového formuláru

Meno a priezvisko

Telefónne číslo

E-mail

Newsletter

E-mail

Analytické webové nástroje

Google Analytics

Facebook pixel

Instagram

Komentáre

Všeobecné údaje o používateľoch webových stránok

Môžeme spracovávať údaje o používateľoch tejto webovej stránky a služieb. Údaje o používaní môžu obsahovať vašu IP adresu, geografickú polohu, webový prehliadač a jeho verziu, operačný systém, dĺžku návštevy, zobrazenia stránok, navigačné cesty stránok, spôsoby používania tohto webu. Zdrojom údajov o používaní je služba Google Analytics. Tieto údaje môžu byť spracúvané za účelom analýzy používania webových stránok. Právnym základom spracovania je súhlas a oprávnené záujmy prevádzkovateľa, t. j. monitorovanie a zlepšovanie webovej stránky a služieb. Viac informácií sa dozviete v sekcii „Súbory cookies a používania analytických nástrojov“.

Žiadosti

Môžeme spracovávať informácie z vyplneného kontaktného formuláru na stránke https://www.zooplus.sk/kontakt pri využívaní našich služieb. Uvedené údaje môžu byť spracované na účely vybavenia Vašej žiadosti, resp. na skvalitnenie našich služieb. Právnym základom tohto spracovania je súhlas.

Osoba mladšia ako 18 rokov (alebo ako je zákonná hranica v danej krajine) nesmie zasielať prevádzkovateľovi žiadne informácie. V prípade, že je užívateľ mladší alebo neplnoletý, bude potrebovať na používanie týchto stránok, zaslanie žiadosti alebo akýchkoľvek iných právnych úkonov potrebovať súhlas rodiča(ov) alebo právneho(ych) zástupcu(ov), s výnimkou, že v danej krajine sú uplatňované práva povolené.

Newsletter

Ponúkame Vám možnosť prihlásiť sa k odoberaniu newslettera poskytnutím osobných údajov. Prihlásením sa do newslettera (prihlásenie sa k odberu noviniek), zadaním e-mailu do časti „Prihlásenie sa k odberu noviniek“ a zaškrtnutím kolonky „Súhlasím so spracovaním osobných údajov“, vyjadríte dobrovoľne svoj súhlas so spracovaním osobných údajov na tieto marketingové účely (informácie o akciách, novinkách, zaujímavostiach o zvieratách či súťažiach).

Pokiaľ si neželáte byť prihlásený k do newslettera, odporúčame odhlásenie sa.

Pre odhlásenie sa z odberu newslettera, môžete požiadať kedykoľvek zaslaním emailu na adresu info@zooplus.sk.

Osoba mladšia ako 18 rokov (alebo ako je zákonná hranica v danej krajine) nesmie zasielať prevádzkovateľovi žiadne informácie. V prípade, že je užívateľ mladší alebo neplnoletý, bude potrebovať na používanie týchto stránok, zaslanie žiadosti alebo akýchkoľvek iných právnych úkonov potrebovať súhlas rodiča(ov) alebo právneho(ych) zástupcu(ov), s výnimkou, že v danej krajine sú uplatňované práva povolené.

Osobné údaje v rozsahu e-mailu, sú spracovávané pomocou nástroja od spoločnosti Mailchimp, ktorý ich spracúva v súlade s aktuálnou legislatívou o ochrane osobných údajov.

 

Analytické webové nástroje

Analytické Cookies

Táto stránka používa službu Google Analytics, ktorú poskytuje spoločnosť Google, Inc. (Ďalej len “Google”). Služba Google Analytics používa súbory cookies. Pomocou tohto nástroja vieme, o čo sa v spojitosti s týmto webom zaujímate a dokážeme tak zabezpečiť hodnotnejší používateľský úžitok.

Služba Google Analytics  je rozšírená o súvisiace reklamné funkcie poskytované spoločnosťou Google, a to:
– prehľady zobrazení v reklamnej sieti Google,
– remarketing (zobrazovanie reklám v obsahovej sieti na základe videných produktov),
– rozšírené demografické prehľady (reportovanie anonymných demografických údajov).

Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdete tu https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hl=sk&ref_topic=1008008, pre odmietnutie týchto cookies si môžete inštalovať softvérový doplnok dostupný na stránke https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Facebook Pixel

Používame na analýzu použitia našich webových stránok. Táto služba používa súbory cookies na zabezpečenie zobrazovania sa našich reklám správnemu reklamnému publiku. Pravidlá ochrany osobných údajov vydané týmto poskytovateľom, si môžete pozrieť na adrese https://www.facebook.com/privacy/explanation/.

Instagram

Na prezentáciu našej spoločnosti, používame aj aplikáciu Instagram. Kliknutím na tlačidlo (piktogram fotoaparátu v spodnej časti stránky) a následným stlačením tlačidla “sledovať“ súhlasíte so zásadami používania uverejnených touto aplikáciou. Viac informácií nájdete na https://help.instagram.com/519522125107875.

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

Práva pri pridaní komentára

Ak na tejto webovej stránke máte účet, alebo ste tu pridali komentár, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, včetne údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Účel spracovania osobných údajov

Právnym základom spracúvania osobných údajov konkrétne na marketingové účely je dobrovoľný súhlas dotknutej osoby. Ten je možné kedykoľvek odvolať kliknutím na odkaz v newsletteri, písomne doručeným listom adresovaným do sídla prevádzkovateľa alebo e-mailom s predmetom správy “Odhlásenie sa z newslettera“ zaslaným na info@zooplus.sk. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť postupu spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred odvolaním súhlasu.

Prenos údajov do tzv. tretích krajín

Prevádzkovateľ nemá v úmysle odovzdať osobné údaje do tzv. tretích krajín (do krajiny mimo Európskej Únie) alebo medzinárodnej organizácii.

 Zabezpečenie osobných údajov

Na ochranu vašich osobných údajov sme vykonali primerané technické a bezpečnostné opatrenia, ktoré sú v súlade s platnou legislatívou. Všetky vaše osobné údaje v elektronickej podobe sú uložené na zabezpečených dátových serveroch.

Dĺžka uchovávania osobných údajov

Osobné údaje na marketingové účely budú uchovávané a spracúvané po dobu 5 rokov. Po odvolaní súhlasu pred uplynutím 5 ročnej doby, alebo po uplynutí 5 ročnej doby a neobnovení súhlasu zo strany zákazníka, budú osobné údaje uchovávané v súlade s platnou legislatívou a následne bezpečne zlikvidované.

Pokiaľ by došlo k akejkoľvek zmene na strane prevádzkovateľa (čo sa týka dĺžky uchovávania osobných údajov) prevádzkovateľ Vás bude informovať prostredníctvom e-mailu o všetkých ďalších krokoch.

Vaše práva pri používaní tohto webu

V súvislosti s ochranou osobných údajov máte viaceré práva, ktoré si môžete uplatniť:

  • Právo doplniť alebo opraviť osobné údaje
  • Právo na prístup k údajom
  • Právo na vymazanie osobných údajov
  • Právo na obmedzenie spracúvania údajov
  • Právo vniesť námietku
  • Právo na prenos údajov

Právo na doplnenie a opravu osobných údajov

Ak sú vaše údaje uvedené nesprávne, kontaktujte nás na e-mailovú adresu info@zooplus.sk do predmetu dajte „Doplnenie osobných údajov“ a požiadate nás tak o ich opravu a doplnenie.

Prístup k údajom

Máte právo požiadať nás o prehľad údajov, ktoré o vás spracúvame, za akým účelom, komu ich poskytujeme, ako dlho ich budeme uchovávať, prostredníctvom e-mailovej adresy info@zooplus.sk.

 Právo na vymazanie osobných údajov

Máte právo požiadať nás o vymazanie vašich osobných údajov, ktoré spracúvame a to v prípade, že sú splnené nasledovné podmienky:

  • Osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získali a boli spracované
  • Odvoláte svoj súhlas, na základe ktorého boli osobné údaje spracované a neexistuje iný právny základ pre spracovanie osobných údajov
  • Osobné údaje boli spracované nezákonne
  • Dôvodom pre výmaz je splnenie povinnosti podľa zákona, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy
  • Ide o osobné údaje osoby mladšej ako 16 rokov

Právo na obmedzenie spracúvania

  • Máte právo požiadať nás o obmedzenie spracovania vašich osobných údajov v nasledovných prípadoch:
  • namietate správnosť osobných údajov, a to do doby než sa overí správnosť osobných údajov
  • spracovanie vašich osobných údajov je nezákonné
  • vaše osobné údaje už nepotrebujeme na účel spracúvania, avšak vy ich potrebujete pre uplatnenie, výkon alebo obranu vašich právnych nárokov
  • namietate podľa predchádzajúceho bodu so spracovaním vašich osobných údajov

Právo na vznesenie námietky

Máte právo namietať spracovanie vašich osobných údajov z dôvodu týkajúceho sa vašej konkrétnej situácie, ktoré je vykonané na základe nášho oprávneného záujmu vrátane profilovania založeného na týchto ustanoveniach. Máte tiež právo namietať voči spracovaniu vašich osobných údajov na účel priameho marketingu.

Právo na podanie sťažnosti

Máte právo podať sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov v prípade, že sa domnievate, že vaše osobné údaje boli spracované v rozpore s platnými právnymi predpismi na ochranu osobných údajov. Kontaktné údaje nájdete tu https://dataprotection.gov.sk/uoou/sk/content/kontakt-0.

Možnosť odvolania súhlasu so spracovaním osobných údajov

Súhlas so spracúvaním osobných údajov je založený na princípe dobrovoľnosti t.j. môžete ho kedykoľvek odvolať.

Odvolanie súhlasu musí obsahovať: Kto odvolanie podáva: meno a priezvisko, e-mailovú adresu.

Informáciu, že si neželáte aby sme spracúvali vaše osobné údaje.  Vlastnoručný podpis.

Odvolanie prosím pošlite v písomnej podobe (poštou) na adresu prevádzkovateľa preto, aby bol o vašom odvolaní riadny záznam. Odvolanie prosím vlastnoručne podpíšte.

Súbory cookies a používanie analytických nástrojov

Súbory cookies

S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie tejto webovej lokality ukladáme niekedy na vašom zariadení malé dátové súbory, tzv. cookie. Ide o bežnú prax väčšiny webových lokalít.

Čo sú súbory cookie?

Súbor cookie je malý textový súbor, ktorý webová lokalita ukladá vo vašom počítači alebo mobilnom zariadení pri jej prehliadaní. Vďaka tomuto súboru si webová lokalita na určitý čas uchováva informácie o vašich krokoch a preferenciách (ako sú e-mail, vyhľadávanie, stiahnutie ponukového letáku), takže ich pri ďalšej návšteve lokality alebo prehliadaní jej jednotlivých stránok nemusíte opätovne uvádzať.

Ako používame súbory cookie?

Tieto webstránky používajú súbory cookies na zapamätanie si prihlásenia, pre lepšie prispôsobenie reklám záujmom návštevníkov, pre nevyhnutnú funkcionalitu webstránok a štatistických údajov o návšteve web stránky.

Ako kontrolovať súbory cookie

Súbory cookie môžete kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia – podrobnosti si pozrite na stránke wikipedia.org. Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a funkcie nebudú fungovať.

Odmietnutie používania súborov cookie

Používanie súborov cookie je možné nastaviť pomocou Vášho internetového prehliadača. Väčšina prehliadačov súbory cookie automaticky prijíma už v úvodnom nastavení.

Ak zablokujete cookies, nebudete môcť používať všetky funkcie našich webových stránok.

Súbory cookies prislúchajúce tejto webstránke (konkrétne komentárom)

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť “zapamätať”, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Cookies používané našimi poskytovateľmi služieb

Analytické Cookies

Táto stránka používa službu Google Analytics, ktorú poskytuje spoločnosť Google, Inc. (Ďalej len “Google”). Služba Google Analytics používa súbory cookies. Pomocou tohto nástroja vieme, o čo sa v spojitosti s týmto webom zaujímate a dokážeme tak zabezpečiť hodnotnejší používateľský úžitok.

Služba Google Analytics  je rozšírená o súvisiace reklamné funkcie poskytované spoločnosťou Google, a to:
– prehľady zobrazení v reklamnej sieti Google,
– remarketing (zobrazovanie reklám v obsahovej sieti na základe videných produktov),
– rozšírené demografické prehľady (reportovanie anonymných demografických údajov).

Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdete tu https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hl=sk&ref_topic=1008008, pre odmietnutie týchto cookies si môžete inštalovať softvérový doplnok dostupný na stránke https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Facebook Pixel

Používame na analýzu použitia našich webových stránok. Táto služba používa súbory cookies na zabezpečenie zobrazovania sa našich reklám správnemu reklamnému publiku. Pravidlá ochrany osobných údajov vydané týmto poskytovateľom, si môžete pozrieť na adrese https://www.facebook.com/privacy/explanation/.

Instagram

Na prezentáciu našej spoločnosti, používame aj aplikáciu Instagram. Kliknutím na tlačidlo (piktogram fotoaparátu v spodnej časti stránky) a následným stlačením tlačidla “sledovať“ súhlasíte so zásadami používania uverejnených touto aplikáciou. Viac informácií nájdete na https://help.instagram.com/519522125107875.